01-04-2019

Londenreis

In de stad Londen is veel te zien en te doen; zoveel dat we een keuze moeten maken uit het gigantische aanbod. Deze reis is een eerste aanzet; wil je meer zien dan moet je terug en een eigen programma samenstellen. De leraren en leraressen die meegaan vinden het altijd een belevenis die ze met hun leerlingen willen delen. Op school hebben we ze 4 jaar lang met Engels bestookt en dan is er in het examenjaar de kans te laten horen wat ze hebben geleerd.

Het weer zorgde voor verrassingen: de bus ving veel wind, de overtocht naar Dover was vertraagd, want een boot werd uit de vaart gehaald en de overtocht ging enigszins schommelend. De leerlingen aanvaardden deze teleurstellingen heel goed. We hielden de weersverwachtingen goed in de gaten en hebben op grond daarvan besloten programmaonderdelen om te ruilen. Toch kreeg de regen nog wel vat op ons, helaas. We hebben gelopen zover het weer het toeliet en onze voeten ons dragen konden. Veel gezien tijdens de wandeling door de stad.

Houses of Parliament, Horse Guards, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Covent Garden en London Eye. Het was jammer genoeg ook te bewolkt om de Eiffeltoren te zien vanuit dit reuzenrad.The Tower en Tower Bridge zaten als keuze onderdeel in het programma. Arsenal speelde een thuiswedstrijd voor de Europa League, dus weken wij uit naar Chelsea’s Stamford Bridge. Een goed alternatief. Body Worlds was voor de niet-voetballiefhebbers een leuke tentoonstelling. Zo zit de reis die wij maken vol interessante dingen voor iedereen. Ook nog een museum, een duur warenhuis en als tegenstelling een drukke markt. Onbeperkt pizza eten voor we naar het theater gaan is ook een succes. En de musical was een mooie afsluiting van onze korte maar intensieve trip.

Engels praten viel best mee en de gastgezinnen bleken niet zo eng als vooraf gedacht.

Wederom kijken wij met veel plezier terug op een geslaagde reis naar Londen. Dat is voor het grootste deel te danken aan de groep die zich uitstekend heeft gedragen. Een groot compliment voor jullie.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.