14-09-2021

Samenwerking is de toekomst

De scholen in de regio Land van Cuijk en Maasduinen gaan intensiever samenwerken. Deze intensieve samenwerking van het onderwijs is de beste oplossing voor het borgen van kwalitatief goed onderwijs met een rijker onderwijsaanbod met meer keuzemogelijkheden voor onze (toekomstige) leerlingen. Het vormen van een regionale scholengroep vanuit het Elzendaalcollege, het Merletcollege en Metameer wordt gezien als de meest passende samenwerkingsvorm.

 

Samen één scholengroep

Samenwerking geeft garanties voor het behoud van keuzemogelijkheden en het behoud van kleinschaligheid en diversiteit binnen een groter geheel. Eén scholengroep met verschillende vestigingen met elk een eigen (voor de leerlingen herkenbaar) profiel en profilering. Stapsgewijs werken we toe naar de realisatie van dit perspectief.

De drie scholen hebben nu locaties in Boxmeer en Gennep (het Elzendaalcollege), Cuijk, Grave, Mill en Velp (het Merletcollege) en Boxmeer en Stevensbeek (Metameer).

De mogelijkheden worden onderzocht om het onderwijsaanbod van Metameer in Stevensbeek te verplaatsen indien passende huisvesting gerealiseerd kan worden in Boxmeer. Daarnaast kan een keuze voorbereid en gemaakt worden voor een toekomstbestendig onderwijsaanbod van het Merletcollege.

 

Wat betekent dit voor de leerlingen?

Op dit moment verandert er niets voor de leerlingen. De scholen informeren de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) met regelmaat over de stappen die genomen worden tot de realisatie van één scholengroep en de (mogelijke) verplaatsing van Stevensbeek.

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.