17-04-2023

Uitwisselingsweek van start

Op maandag 17 april is de uitwisselingsweek van start gegaan op het Merletcollege in Cuijk. Meer dan 100 leerlingen uit Polen, Roemenië, Italië, Tsjechië en Baskenland zijn naar Nederland gekomen om deel te nemen aan deze unieke ervaring. De aftrap begon met een heuse vlaggenceremonie en eindigde met een ‘syrup waffle’.

Het evenement, dat bekend staat als Erasmus+, is gericht op het bevorderen van culturele uitwisseling tussen Europese landen en biedt studenten de kans om nieuwe talen te leren en te ontdekken hoe het is om in een andere cultuur te leven.

Gedurende de week zullen de leerlingen deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder culturele rondleidingen door de stad, sportwedstrijden en workshops waar ze hun talenkennis kunnen verbeteren. Het Merletcollege is trots op de internationale groep studenten én hun eigen leerlingen: “We verwachten dat deze ervaring zal bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en begrip van andere culturen”.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.