10-04-2024

Merletcollege Cuijk verwelkomt 125 internationale uitwisselingsstudenten

Bij het Merletcollege in Cuijk staat een opwindende internationale week voor de deur. Van 13 tot en met 19 april verwelkomen ze studenten van verschillende Europese scholen in Nederland voor een onvergetelijke ervaring. Afgelopen oktober zijn de leerlingen van Merletcollege Cuijk al te gast geweest bij de buitenlandse scholen. Door deel te nemen aan dit internationale uitwisselingsprogramma van Erasmus+ worden studenten blootgesteld aan diverse culturen, talen en tradities, wat begrip, tolerantie en respect voor diversiteit bevordert. 

Meer dan 110 leerlingen van 4 havo en 5 vwo fungeren als gastgezin voor evenzoveel buitenlandse leerlingen, zodat zij het echte Nederlandse leven kunnen ervaren. Elke groep studenten heeft een uniek programma, dat zowel op school als daarbuiten plaatsvindt. Om het gastland Nederland te verkennen, staan onder andere bezoeken aan Amsterdam, de Efteling of Nijmegen op het programma. 

Op maandagavond vindt er een bijzondere culturele avond plaats in de Schouwburg Cuijk, waarbij collega's, leerlingen en ouders (van 4H en 5V) van harte welkom zijn. Hier zullen buitenlandse leerlingen optredens verzorgen en een glimp geven van hun eigen cultuur. 

Op donderdag zullen onze leerlingen en de internationale gasten workshops verzorgen over hun land en cultuur, gericht op leerlingen van leerjaar 1 en 2. Zo komt dus een groot deel van de school ook nog in contact met de buitenlandse studenten. 

De deelnemende scholen zijn: 

Slezske gymnasium, Opava, Tsjechië
2o geniko lykeio neas Magnisias, Volos, Griekenland 
Ozel Ilgi Fen Lisesi, Izmir, Turkije 
LXXV LO Im. Jana III Sobieskiego, Warschau, Polen 
Karlovacka gymnazija Sremski Karlovci, Nove Sad, Servië 
Abusu ikastola, Bilbao, Spanje (Baskenland) 
Liceo P. Nervi G. Ferrari, Morbegno, Italië 

De internationale week belooft een inspirerende en verrijkende ervaring te worden, waarbij culturele uitwisseling en internationale vriendschappen centraal staan. 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.