13-04-2023

Muziek en kunst verbindt

Woensdagavond 5 april vond op het Merletcollege Grave de inspirerende presentatie van de vakken Kunst beeldend en Kunst muziek plaats. Deze avond werd op een enthousiaste manier gepresenteerd door docent economie Sven Ehrencron. Een verslag van Rita van Osch, docent tekenen.

Examenleerlingen uit 5 havo voerden voor een aula vol publiek, ouders, klasgenoten, leraren en andere belangstellende hun zelfgeschreven liedjes uit. Voorafgaand aan de nummers vertelden leerlingen wat over het ontstaan van hun liedjes. De zelfgeschreven teksten waren in het Nederlands of Engels, soms met een autobiografische inslag. Er was een leerling die een gevoelig liedje ten gehore bracht, andere leerlingen bouwden met hun nummer een feestje en gingen in de polonaise. Er was ook een leerling die samen met zijn vader (drum) en opa (gitaar) op het podium stond te rocken. Na iedere muzikale uitvoering werden de examenleerlingen door een deskundige jury, Christien Blok, Hans Klein en Aron Schonenberg, beoordeeld.

De leerlingen uit 4 havo gaven deze avond ook acte de présence. Zij brachten vier nummers ten gehore. Zij konden hierdoor alvast aan het idee wennen, want over een jaar zijn zij aan de beurt. Ook de schoolband was van de partij, zij speelden en zongen het nummer I Gotta Feeling.

Er was gedurende de avond veel muziek, maar in de aula was er ook een expositie waar de mooie kunstwerken van de examenleerlingen van 4 mavo en 5 havo Kunst beeldend waren te bewonderen. Van zes examenleerlingen werden de kunstwerken via een groot scherm getoond. Om beurten gaven deze leerlingen over hun kunstwerk uitleg. Ze vertelden over materiaalgebruik, kleurgebruik en over welk verhaal/boodschap ze met hun werk wilde vertellen. Acceptatie van je eigen identiteit stond bij enkele leerlingen in het kunstwerk centraal, andere leerlingen waren geïnspireerd door thema’s als natuur en portret.

Na alle optredens was er nog de gelegenheid om de expositie van de gemaakte kunstwerken te bewonderen. Het was een zeer geslaagde waardevolle avond.

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.