06-03-2023

Solliciteren kun je leren!

Op dinsdagavond 28 februari gonsde het in het Merletcollege Grave van de jonge ‘sollicitanten’ en hun ‘toekomstige werkgevers’. Het was weer tijd voor een mooie traditie die plaatsvond: sollicitatiegesprekken op school.

Tijdens de lessen Nederlands schreven ongeveer zestig leerlingen een sollicitatiebrief naar aanleiding van vacatures die werden aangeleverd door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort. De Lionsclub ondersteunt verschillende goede doelen en levert vrijwilligerswerk in hun lokale gemeenschappen. De vacatures die werden aangeleverd varieerden van huiswerkbegeleider tot medewerker bij McDonald's. De Lionsclub nodigde alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.

Lichtelijk nerveus zaten de leerlingen te wachten op hun beurt. Ze werden in de aula opgehaald voor hun gesprek met twee leden van de club. Maar hoe zou het gaan en zouden ze worden aangenomen? Na afloop evalueerden de verschillende commissies de brieven en gesprekken en kregen de sollicitanten te horen of ze de baan hadden gekregen. Bij de meesten was dat gelukkig het geval!

De leerlingen kwamen opgelucht en doorgaans enthousiast terug in de aula, waar ze hun ervaringen uitvoerig deelden met ouders, medescholieren en docenten Nederlands. De leerlingen vertelden dat ze veel hadden geleerd van de sollicitatieprocedure.

De Lionsclub was ook zeer tevreden over de kwaliteit van de brieven, de voorbereiding en de presentatie door de sollicitanten. De school in Grave is trots op de leerlingen en zeer tevreden over de samenwerking met de club. Dit project zal volgend jaar dan ook zeker weer op in het curriculum van havo 4 komen te staan.

 

 

Het is geweldig om te zien dat leerlingen op deze manier een waardevolle praktijkervaring opdoen en hun vaardigheden verbeteren. Het Merletcollege Grave en de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort zetten zich samen in om de leerlingen een voorsprong te geven in hun toekomstige loopbaan. En dat is waar we het allemaal voor doen!

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.