18-04-2019

KEC-dag 2019

 

CUIJK - Dat ‘ziekenhuisachtige’ van het in oktober 2017 geopende nieuwe Merletcollege in Cuijk, dat moest anders vonden veel leerlingen. Nu staat er in de grote hal van de school aan de Maas een zelfgemaakt kleurrijk kunstwerk. 

Dennis Greijn 18-04-19, 07:12 Bron: De Gelderlander

Mede ook dankzij een cadeaucheque à 2.500 euro van de gemeente Cuijk voor de leerlingen, bij de opening van het nieuwe schoolgebouw anderhalf jaar geleden. Bij het maken zijn de Merlet-scholieren geholpen door beeldend kunstenaar Chantal de Wolde.

 

Communicatieboom

Veerle Barten (16) uit Vianen en Bo Verdonschot (16) uit Cuijk, allebei 5 vwo en lid van het leerlingenparlement, staan aan de wieg van wat ook wel ‘de communicatieboom’ wordt genoemd. 
Woensdagmiddag is de boom onthuld op de jaarlijkse kunst- en cultuurdag op school met workshops. 

,,We hebben een mooie, nieuwe school gekregen’’, zeggen de twee meiden. ,,Maar het is allemaal nogal wit. Een beetje ziekenhuisachtig. We vonden dat de school wel wat meer kleur kon gebruiken. We dachten eerst aan een echte boom. Maar dat kon niet. Zo kwamen we bij deze kunstboom uit.’’ 

Basketbal

Nu hangen er onder meer een basketbal, een paraplu en wat buizen in. ,,Schoolgerelateerd. Zie het als een uitlaatklep van leerlingen. Het gaat om vrije interpretatie. Met Kerstmis kunnen we er ook lichtjes inhangen bijvoorbeeld. Met Pasen eieren.’’ 

 

De workshops hebben ook andere creaties opgeleverd. Bekijk hier het Merlet-magazine!

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.