15-11-2023

Kerst Challenge Catharinahof en Merletcollege Grave

De kerstchallenge van Merletcollege Grave en woon/zorgcentrum Catharinahof heeft dit jaar als thema; “Koekje erbij?”
 
De kerstchallenge voor 2023: binnen twee weken 600 overheerlijke koekjes bakken. Hiervoor 200 sfeervol beschilderde verpakkingen maken. Ruim 800 kerstwensen bedenken en opschrijven. 50 Houten miniatuur kerstbomen leveren voor tafeldecoratie in het restaurant van Catharinahof. 150 Deurhangers maken en decoreren. En tot slot ook nog  50 sets met vier onderzetters maken als kerstgeschenk. En natuurlijk alles netjes inpakken en bezorgen. Pfff... als dat lukt zijn we zeker aan een welverdiende kerstvakantie toe!
 
Wat begon bij een maakopdracht voor het vak creatief & techniek in de onderbouw is inmiddels uitgegroeid tot een maatschappelijke actie waar jong en oud aan samenwerken. Leerlingen van het Merletcollege in Grave gaan de uitdaging aan om nog voor de kerst een aantal geschenken te maken èn bezorgen voor de bewoners van woon/zorg complex Catharinahof in Grave. Bewoners zijn zelf ook betrokken bij deze uitdaging en leveren een creatieve bijdrage aan het productieproces. Dit is één van de kerstacties die in deze periode op Merletcollege worden georganiseerd. Met elkaar, voor elkaar!
 
De docent: “Je wilt leerlingen enthousiasmeren en verleiden voor creativiteit & techniek en het belang van maken. Zeker ook het maken voor iemand anders. Wanneer je een praktijkopdracht ontwikkelt zoek je naar hoe dit context kan krijgen voor leerlingen. In dit geval is het samen werken aan realiseren van een gezamenlijk doel in de eigen regio een waardevolle context. Zeker als dit samen kan met de bewoners van Catharinahof. Het verbinden van twee generaties is dan een volgende en logische stap. Met elkaar, voor elkaar. Hoe mooi is dat.” 
 
Ja, ik doe mee.
Als je de school binnenkomt kun je er ook niet omheen. Er is een kerstchallenge logo ontworpen en middels posters worden leerlingen warm gemaakt voor de challenge. Door de overzichtelijke omvang van de school en de publiciteit is al snel iedereen op de hoogte van de kerstactie. Leerlingen van het Merletcollege in Grave en de regio hebben bekenden die in het woonzorgcomplex wonen en/of werken. Dat motiveert!
 
Met elkaar én voor elkaar in de regio.
Wonen, zorg, ontspanning en plezier lopen in woon/zorg complex Catharinahof naadloos in elkaar over. Dat maakt het niet alleen uniek, maar tegelijk ook heel dichtbij. Waar verbinding wordt gemaakt tussen mensen. Jong en oud, professional en vrijwilliger werken er aan een maatschappij die 'goed voor elkaar' is. Dat merk je aan alles.
 
De bewoners leveren zelf ook een bijdrage aan het project. Tijdens de werkochtenden van atelier Klavertje Groen wordt er aandacht besteed aan de kerstchallenge en worden de minitatuurkerstbomen door bewoners beschilderd. Deze krijgen gedurende de kerstperiode een prominente plek op de tafels in het restaurant. Een bewoner vertelt enthousiast: ‘Wat mooi dat we mee kunnen helpen. Op deze manier doen we het echt samen. We vinden het elk jaar weer leuk om mee te doen.”
 
De challenge is een samenwerking met Anke Liefrink, activiteitencoördinator Evenementen en Ariadne van Haren, activiteitenbegeleidster bij woon/zorg complex Catharinahof.
Anke Liefrink: “De actie vinden we top omdat het samenwerken aan een gezamenlijk doel is. De verbinding tussen jong en oud en het voor elkaar iets kunnen betekenen. Dat is zeker zo belangrijk in deze tijd. Waarom we ook meedoen is omdat we het ontzettend leuk vinden om samen te werken en samen een mooi project te organiseren.”
 
Een aantal deelnemers van het atelier Klavertje Groen gaan op bezoek bij leerlingen van Merletcollege Grave. Een bijzondere ontmoeting. Herinneringen delen over eigen schoolervaringen van (heel veel) jaren geleden. Een kijkje in de keuken. De overheerlijke baklucht van de koekjes. Zelfs even mogen voorproeven. Heerlijk!
 
De kunst van het verpakken.
De kerstgeschenken worden met de grootste zorg feestelijk verpakt door leerlingen van onderbouw en bovenbouw. Zij verpakken professioneel en met grote zorg de 200 geschenken.
 
Alles voor een glimlach.
Voor de kerstdagen zullen de kerstgeschenken samen met leerlingen persoonlijk bij de bewoners van woon/zorg complex Catharinahof worden aangeboden. Afgaande op de eerste reacties wordt dit initiatief erg gewaardeerd door de bewoners. De kado’s krijgen beslist een mooi plekje in de appartementen. Dat kan niet anders.
Op deze wijze dragen we samen bij aan warmte en aandacht die zoveel goed kan doen.
 
En wie weet ontvang je een mooie glimlach... Wie wil dat niet in deze moeilijke tijd?
Met elkaar, voor elkaar.
 
 
Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.