29-10-2018

Koninklijke landmacht: Uitstapje SV&R klas 4

Op maandagmiddag 29 oktober zijn de vierdejaars leerlingen van SV&R op bezoek geweest bij de Luitenant-generaal Bestkazerne te Vredepeel. Ze hebben daar kennis genomen van de werkzaamheden in de Peel en mochten verschillende sportopdrachten uitvoeren.
De middag begon met een presentatie over de kazerne. Er werd verteld wat voor doel de Bestkazerne heeft en er is uitleg gegeven over geschut waarmee zij werken. Na de presentatie zijn alle leerlingen begeleid naar de sporthal. Zoals echte militairen kregen ze meteen de opdracht om binnen een paar minuten omgekleed buiten te staan. Ook een aantal docenten wilden actief meedoen en zo stond iedereen vrij snel in een overal buiten.

Er werd begonnen met een flinke warming-up. Daaropvolgend waren er verschillende spelvormen waarbij groepjes tegen elkaar moesten strijden. De groep heeft ook een groot gedeelte van de hindernisbaan mogen afleggen. De eerste keer was om te oefenen en de tweede keer ging het om de snelst mogelijke tijd. Aan de hand van mis gegooide nepgranaten kon het zijn dat je als groep nog extra autobanden mee kreeg, die de grond niet mochten raken. Al met al zijn de leerlingen en docenten ruim anderhalf uur aan het bikkelen geweest.
Het was een leerzame en leuke middag waarin zij praktisch meer informatie hebben gekregen over de sport bij militairen. Er zijn intussen al wat leerlingen geïnteresseerd geraakt in de beroepen bij de landmacht!

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.