11-04-2024

Leren in de praktijk

LEERLINGEN MERLETCOLLEGE MILL LEREN BUITEN DE SCHOOL
 
De leerlingen keuzezorg leerjaar 3 van het Merletcollege in Mill krijgen 6 uur per week lessen zorg en welzijn. Tijdens deze lessen oefenen de leerlingen naast het theoretische gedeelte verschillende praktische vaardigheden uit het brede werkveld van zorg en welzijn.

De leerlingen vinden vooral de praktische lessen erg leuk maar we dachten dat het nog veel leuker en leerzamer zou zijn als ze deze praktische vaardigheden in de echte praktijk konden oefenen!

Zorgcentrum Aldenhorst in Mill had hetzelfde idee en al snel werden er momenten afgesproken waarop onze leerlingen naar Aldenhorst konden komen om samen met de bewoners activiteiten te gaan doen.

Om de leerlingen hiervoor optimaal voor te bereiden stond er eerst een training GOED op de planning van werkgroep ‘dementie vriendelijk Mill’. Tijdens deze training leerden de leerlingen wat dementie is en hoe je GOED kan omgaan met mensen die dementie hebben. Er waren een aantal leerlingen die hierin al wat ervaring hadden. Dat is ook niet zo raar want we leerden dat op dit moment 1 op de 5 mensen dementie krijgt.

Na deze training en de rondleiding bij de Aldenhorst zijn de leerlingen super enthousiast geworden om in de echte praktijk aan de slag te gaan en iets te gaan betekenen voor deze doelgroep. Een praatje maken, spelletjes met bewoners spelen, nagels lakken en meehelpen met alle voorkomende werkzaamheden. Leren in de praktijk en meteen iets betekenen voor een ander!

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.