25-06-2022

Sophie wint landelijke taalwedstrijd (in het Engels)

Door middel van een online taaltoets hebben we meegedaan met 'The Big Challenge'. Dit is een grote taalwedstrijd waar leerlingen uit heel Europa aan mee doen. Derdejaars tto-leerling Sophie won met een topscore.

The Big Challenge CONTEST is een grote Engelse taalwedstrijd voor middelbare scholieren waarmee ze vooruitgang kunnen boeken in de taal, met een pleziergarantie. De wedstrijd wordt elk jaar door meer dan 400.000 studenten in Europa gehouden. In totaal hebben er 439.548 leerlingen aan meegedaan in heel Europa, waarvan 10.027 uit de Benelux en 565 in Noord-Brabant

De gehele onderbouw van tto heeft meegedaan. Tto staat voor tweetalig onderwijs. In deze onderwijsvorm krijgen leerlingen een deel van hun vakken in het Engels. Dat je door tto te volgen soepeler omgaat met talen én zelfvertrouwen krijgt in je taalgebruik hebben leerlingen van het Merletcollege wel bewezen.

Klas 1 en 2 heeft bij level 4 meegedaan en klas 3 bij level 5 (dat is het hoogste niveau). Bij Level 4 werd Cas uit co1a de beste van onze school met een score van 312.50 (/350). En in level 5 won Sophie uit ctv3a met 331.25 (/350). Ze was niet alleen de beste van onze school maar ook uit de regio én van heel Nederland!

Om die reden kreeg ze een speciaal goud certificaat, een cup, een t-shirt en een tablet. We zullen nog veel van Sophie gaan horen… In het Engels natuurlijk!

 

Meer weten over tto? Klik hier


 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.