Donderdag 14 april 

  The Merlettalent Take Off

  Eindexamenleerlingen van het Merletcollege in Cuijk presenteerden hun profielwerkstuk, meesterproeven en kunsten in de kleine zaal van Schouwburg Cuijk op donderdag 14 april. Deze avond stond in het teken van de talenten die de leerlingen de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Tekenen, presenteren, onderzoeken of muziek maken. Er was een prijs van de jury te bemachtigen en een publieksprijs.

  Het profielwerkstuk is een groot werkstuk dat leerlingen schrijven in het laatste jaar op het Merletcollege. Ze mogen zelf het onderwerp kiezen en worden begeleid door een docent van het bijbehorende vak. Het werkstuk van technasiumleerlingen wordt een meesterproef genoemd. 

  Presentatieprijs 

  Er zijn vier groepjes die deelnamen aan de ‘profielwerkstukfinale’ in de Schouwburg. Ze presenteerden deze avond hun resultaten van het profielwerkstuk. De presentaties werden beoordeeld door een driekoppige jury. Iedje Heere, rector van het Merletcollege, Harm Baaijens, cultuuraanjager in Cuijk en Cyril Crutz, directeur-bestuurder bij Bibliotheek BiblioPlus.

  De jury koos wiskundefanaten Neo en Tess als winnaar met een presentatie over de versleuteling van berichten: Cryptografie. Deze moeilijke wiskundige materie hebben ze helder voor een volle zaal gepresenteerd. “Passie voor het onderzoek en enthousiasme voor het vak,” waren de woorden van de jury.

  Kunstzinnig randje 

  Naast de presentatietalenten presenteerden ook de kunstzinnige talenten zichzelf deze avond. Er was een expositie van het eindexamenwerk beeldend te bewonderen. Het thema van de werken was ‘hun visie op de toekomst’. De muziekoptredens van de eindexamenkandidaten voor muziek maakten ook kans op deze publieksprijs. In een zaal die best wel warm was, gaven deze muzikale leerlingen het publiek kippenvel.

  De publieksprijs ging naar Jennifer met haar beeldend werk Reality Check. De avond werd afgesloten met een muzikaal spektakel. Een slotlied met alle talenten op het podium. De muziekklas trad op én de Merletband.

  Het is mooi dat de 25 leerlingen hun diverse talenten in de Schouwburg Cuijk weer mochten tonen. Het was een avond gevuld met presentaties van interessante onderwerpen, mooie livemuziek en kunst. Een avond waarop de leerlingen nog één keer hun talent mochten tonen als Merlet-leerling. Waarna ze allen een veelbelovende toekomst staat te wachten. They take off

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.