Onderzoek & Ontwerpen

  Woningen bouwen in Uden

  Technasium leerlingen doen onderzoek naar woningen in Uden, een verslag:

   

  Wij (Tom, Ella en Teun) zijn drie leerlingen uit 5 vwo en gaan in Uden woningen ontwerpen! We hebben de opdracht vanuit het vak O&O (onderzoek en ontwerpen) gekregen. Hieronder volgt een korte omschrijving van onze opdracht:

  Onze opdracht is om zes grondgebonden woningen te ontwerpen achter de Scapino in Uden. De ruimte die wij krijgen is het totale plot minus een Scapino winkel van 800 / 850 m2. Omdat je dan ook nog te maken hebt met bouwmuren worden wij geadviseerd 1000 m2 grond aan de marktzijde te reserveren voor Scapino. Op de rest van het plot mogen wij ons plan maken.

   

  Marktconforme woningen

  De woningen moeten marktconform en aantrekkelijk zijn. Marktconform is een woning die voldoet aan de eisen die kopers stellen aan een woning op deze plek. Gemiddeld heeft een woning een beuk van 5 tot 6 meter en een diepte van 10 tot 12 meter en 3 tot 4 woonlagen. Een woonlaag is 3 meter. Minimaal moeten we een plattegrond-, geveltekeningen en doorsnede van de woningen maken.  

  Vandaag (16-03-2022) hebben wij de Scapino en het omliggende terrein opgemeten om een goede indruk te krijgen van de locatie waar de woningen komen te staan. Ook hebben we met krijt streepjes gezet om een inschatting te kunnen maken van hoe groot een woning is en hoe veel er op dit terrein gaan passen. Zie de foto's hieronder. We houden jullie op de hoogte over onze vorderingen!

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.