Winnaars Netwerkproject: ‘Stop voedselverspilling’ technasium. 💡

 

Zo’n 300 technasium-leerlingen van vijf scholen uit Netwerk Midden-Nederland zijn dit voorjaar gestart met een O&O-project rond het thema voedselverspilling. Jelle, Rins en Conner uit klas 3 TTO van Merletcollege Cuijk hebben met hun idee voor een vacuüm koelkast, de eerste prijs gewonnen bij de opdracht: “Bedenk een oplossing in je keuken, anders dan de koelkast, om voedsel langer te bewaren.” 

Zij zullen in de week tegen voedselverspilling in Wageningen met de partners om tafel gaan zitten om te kijken hoe hun idee in de praktijk toe te passen is. Daarnaast hebben ze als bewijs een mooie oorkonde gekregen, die ze afgelopen woensdag uitgereikt kregen.

 

Naast de scholen waren ook de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Regio Foodvalley, Voedingscentrum en Wageningen University & Research bij het project betrokken. Voor dit project zijn Regio Foodvalley en Het Voedingscentrum hier de opdrachtgevers van, ondersteund door experts (masterstudenten) van de WUR (Wageningen university and research).

 

Bij deze feliciteren wij Jelle, Rins en Connor met hun welverdiende ereplek. 👏.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.