18-04-2021

Het welbevinden van leerlingen in Theater Myllesweerd

De leerlingen van Merletcollege Mill haalden deze week een culturele frisse neus. Dit gebeurde in Theater Myllesweerd. Het welbevinden van de leerlingen werd bespreekbaar gemaakt in een interactieve voorstelling van Helder Theater.

De bovenbouwleerlingen van Merletcollege hadden vorige week les in Schouwburg Cuijk. Ze volgden een masterclass ‘geluk’ van Guido Weijers en werden aan het denken gezet over de definitie van geluk. Voor de leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 van Merletcollege Mill stond deze week ook theater op het programma, ze kwamen naar Theater Myllesweerd.

In de informatieve en interactieve voorstelling van Helder Theater werd op een speelse manier aandacht besteed aan de lockdown en de gevolgen hiervan. Voor leerlingen is de schoolsituatie het afgelopen coronajaar flink verandert en de een gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Herkenbare situaties werden door de theatergroep nagespeeld. Zowel de piekeraar als de positivo kon zich herkennen in het spel.

In Myllesweerd kan wat op school nog niet mogelijk is. In plaats van 15 leerlingen in een lokaal is het theater ruim genoeg om grotere groepen op veilige afstand te ontvangen. In de voorstelling werden leerlingen actief betrokken door middel van een quiz en een app waarmee ze konden reageren op vragen van de acteurs. Zo werden de leerlingen uitgedaagd om mee te denken en na afloop werd er nog lang nagepraat.

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.