18-11-2021

Maquette bouwen Kiekuut Scheepswrak

Project en tekst van: Floor Emons, Sam Nabuurs, Bas Derks, Lieke Gaebler.

Wij zijn van het Merletcollege in Cuijk en hebben de opdracht gekregen om een maquette te maken van de boot de Kiekuut. De Kiekuut is een scheepswrak dat de duikvereniging Atlantis, de duikvereniging van de brandweer, de gemeente én Ronnie van Valkenburg ten water hebben gelaten bij de Kraaijenbergse plassen in Beers. Ze hebben de Kiekuut in het water laten zakken zodat duikers er op kunnen oefenen hoe het is om op een zeewrak te duiken.

 

Over het scheepswrak

Ze hebben de boot zo veilig mogelijk gemaakt zodat er niet veel fout kan gaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld een reling in het midden gemaakt zodat je je daar aan vast kan houden en je de weg niet kwijt kan raken. Tevens hebben ze genoeg luiken opengelaten om net genoeg lichtinval te hebben zodat je ook genoeg kan zien. Ze hebben alles vastgezet zodat niks kan verschuiven, en meerdere uitgangengemaakt. Mocht er iets fout gaan dat je er snel uit kan.

 

De opdracht

Onze opdrachtgevers hebben ons gevraagd om deze maquette te maken zodat mensen die boven het water staan weten hoe de boot er in het water uitziet. Zo weten mensen wat er eigenlijk onder hun voeten ligt en willen er zelf misschien ook wel duiken.

Wij zijn als groepje nu bezig om de maquette te maken.We hebben de kraan die bovenop de boot staat en het grondvlak al. De reling die door de boot heen loopt is nu in de maak en de ramen worden nu ook in de muur bevestigd. De zaagmachine is ook bijna klaar… Zoals je ziet is er al heel erg veel vooruitgang.

We werken als groepje goed samen en we proberen de taken zo goed mogelijk te verdelen zodat iedereen evenveel te doen krijgt. In ons vooronderzoek hebben we onderzocht welke vissen daar leven zodat mensen ook weten wat voor onderwaterleven daar is. We hebben dat vooronderzoek vormgegeven in een moodboard en een informatieboekje.

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.