06-12-2022

Tweefasen-vwo en verrijkt havo op het Merletcollege

Tweefasen-vwo en verrijkt havo op het Merletcollege

Deze twee nieuwe leerroutes geven de leerlingen op het Merletcollege kansen, een unieke mogelijkheid om een persoonlijke leerroute voort te zetten. Zo biedt het de havoleerling de kans om in zes jaar het vwo te doen, terwijl de leerling onderweg zijn havodiploma haalt.

 

Tweefasen-vwo op locatie Cuijk 

Het Merletcollege locatie Cuijk is voornemens om op termijn twee-fase vwo aan te gaan bieden in leerjaar 4, 5 en 6. In het kort komt het erop neer dat leerlingen tijdens leerjaar 4 en 5 zowel het havo- als het vwo-programma volgen. Op deze uitdagende route behalen ze aan het einde van het vijfde jaar het havodiploma. De leerlingen van het tweefasen-vwo maken daarna goed voorbereid een naadloze overstap naar leerjaar 6 van het vwo. Binnen één jaar kunnen ze dan ook nog een vwo-diploma behalen. Mooi toch, dan heb je binnen 6 jaar zowel een havo- als een vwo-diploma! 

Het tweefasen-vwo is ook een uitgelezen kans voor leerlingen die twijfelen of ze het gaan redden in de bovenbouw van het vwo. Binnen het tweefasen-vwo wordt de keuze voor havo of vwo op deze manier nog twee jaar uitgesteld. Een leerling kan er namelijk voor kiezen na leerjaar 5, als het havodiploma binnen is, naar het hbo of mbo te gaan. Je hebt dan wel een havodiploma behaald met veel extra kennis en verdieping op zak. 

Verrijkt havo op locatie Grave 

De betere havoleerling kan in leerjaar 4 en 5 er voor kiezen ook vernieuwende en verdiepende stof aangeboden te krijgen. Voor het ene vak betekent dit meer diepgang, voor het andere vak zullen er ook andere onderwerpen worden behandeld. De leerling rondt in leerjaar 4 en 5 de schoolexamens van de havo af. In leerjaar 5 behaalt hij dan na de centrale examens het havodiploma. 

Na het afronden van de havo is er de mogelijkheid om een vervolgstudie te gaan doen op het mbo, het hbo, of om verder te gaan op onze vwo-afdeling in Cuijk. Daar kan in één jaar het vwo-diploma worden behaald. Er wordt gezorgd voor een naadloze overstap. In 6 jaar tijd kun je op deze manier zowel een havo- als een vwo-diploma behalen. 

 

Hans Klein,

Namens de projectgroep

 

 

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.