14-10-2022

Wedstrijdverslag benefietvoetbal

Actie Merletcollege Mill voor Voedselbank succesvol

Voor de zomer werd het uitgesteld vanwege een voorspelde storm, maar in september was het eindelijk zo ver: de voetbalwedstrijd van het Merletcollege Mill waarbij leerlingen het opnamen tegen hun docenten. De opbrengst zou gaan naar Voedselbank Land van Cuijk. 

Wedstrijdverslag

De temperatuur was aangenaam, de tribune was goed gevuld en de sfeer was uitstekend. Voor alle dorstige en hongerige toeschouwers was er een barbecue geregeld door de afdeling Zorg en Welzijn in samenwerking met Albert Heijn Van de Ven, Hubo XL en Coolbox Mill. Allemaal ingrediënten voor een geweldige middag!

De uitbundige toeschouwers hadden zich inmiddels verzameld op de tribune bij het hoofdveld van RKSV Juliana Mill. De voetballers betraden onder begeleiding van de Champions League-hymne de grasmat. De leerlingen waren prachtig gestyled in hagelwitte tenues gesponsord door Marcron, de leraren kwamen daarentegen in ouderwetse katoenen ‘Merlet-shirtjes’ het veld op, met veelal voetbalschoenen waarvan de zolen finaal versleten waren. Om optimaal op het strijdtoneel te verschijnen heeft jongerenwerker Timothy van Sociom ervoor gezorgd dat het leerlingenelftal in topconditie was. Aan de andere kant stonden de leraren met gemiddeld 40 jaar levenservaring op het veld.

 

Toen was het eindelijk zo ver! In de eerste helft was het verschil in conditie nauwelijks merkbaar. Wat de leraren tekortkwamen in conditie, uiterlijk vertoon en spierkracht, werd goed gemaakt door levenservaring. Dit resulteerde in een 4-3 ruststand in het voordeel van de docenten. Zij konden zich tevreden opmaken voor de tweede helft. Na de thee werd het tij snel gekeerd en het enige wat overvloediger was dan de excuses van de leraren, waren de goals van de leerlingen. Bij de ene leraar was de pijp leeg, bij de ander schoot de kramp in de benen, weer een ander moest de goudvis nog uitlaten. Op alle vlakken werden de docenten overrompeld, de defensie van de leraren had compleet het nakijken. Het was zeer duidelijk zichtbaar dat de leraren hun, inmiddels geblesseerde, keeper misten. In de eerste helft had de keeper nog fabuleuze reddingen en solliciteerde hij voor een plek in Oranje. Vlak voor het eindsignaal was de stand maar liefst 6-10 in het voordeel van de leerlingen. In de slotminuten probeerden de leraren nog één laatste keer aan te zetten met als resultaat een eindstand 6-11 voor de leerlingen. Na afloop werd de bokaal aan de leerlingen uitgereikt en werden de memorialfoto’s geschoten.

Voedselbank Land van Cuijk
Wij kijken terug op een leuke middag waarin het schooljaar succesvol en sportief werd geopend. Het Merletcollege heeft maar liefst een prachtig bedrag van €1052,27 opgehaald voor de Voedselbank.

Wij danken onze lokale sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag!

 

 

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.