Mevr. I. van der Meijden

directeur

Dhr. J.T.A. Rigters

adjunct-directeur vmbo/mavo

Dhr. J.C. Klein

adjunct-directeur havo/vwo

Dhr. R.M.C. Pennings

coördinator leerlingzaken vmbo basis/kader

Dhr. P.H.G. Linssen

coördinator leerlingzaken mavo

Mevr. Y.M.J. Spee

coördinator leerlingzaken havo/vwo

 

Een jaar later

Aan Ineke van der Meijden, directeur locatie Grave, stelden wij een paar vragen over haar eerste jaar op onze school.

Wat is je in positieve zin opgevallen op het Merletcollege?

“Deze school is gemoedelijk en kleinschalig. Ik ben erg blij met de onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid. De lijntjes zijn kort. Leerlingen en medewerkers kennen elkaar en de leerlingen zijn allemaal goed in beeld. Dat zorgt voor een fijne, veilige sfeer om in te werken en te leren. Daarnaast ben ik trots op wat het team en de leerlingen neerzetten. Goed onderwijs, prachtige praktijkwerken en schitterende resultaten”.

Wat heeft je het meest verrast?

“Ik heb met open mond toegekeken in de aanloop naar de diploma-uitreikingen. Wat een inspanning en energie van zoveel mensen. En wat was het resultaat indrukwekkend. Ik heb veel diploma-uitreikingen meegemaakt en zelf georganiseerd, maar wat ik nu heb gezien is van een heel andere orde. Ik kijk nu alweer uit naar de editie van 2019.”

Mis je nog iets van je vorige school?

“Nou, die lag op 10 minuten fietsen van mijn huis, dat was wel erg luxe! Maar het stukje rijden (of iets langer fietsen) gaat prima. En als ik de brug over ben voel ik me weer thuis in Brabant. Het heeft slechts twee weken geduurd voordat ik weer “houdoe” begon te zeggen.”

Wat wil je bereiken op de school?

“ik wil dat deze school haar veilige en fijne sfeer en goede resultaten vasthoudt. Daarbij wil ik dat de school relevant en eigentijds onderwijs aanbied voor alle leerlingen in de regio. Dat betekent dat we bezig zijn met de ontwikkeling van toekomstbestendig onderwijs. Hoe sluiten we aan bij wat leerlingen nodig hebben en hoe zij het beste leren? Het is leuk en uitdagend om daar aan te werken met het team en het is mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier een bijdrage levert.”