13-12-2022

Laat je baan aan onze vmbo'ers zien!

Beroepsbeoefenaren gezocht voor jubileumeditie On Stage

Vijf jaar geleden haalden Metameer, het Merletcollege en Elzendaalcollege voor hun vmbo-leerlingen het project On Stage naar de regio. Binnen Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt gewerkt aan loopbaanoriëntatie en het opbouwen van een duurzaam netwerk.

Nu gaat alweer de 5e lichting van zo’n 800 vmbo-leerlingen op zoek naar hun droomberoep en sluit voor het eerst ook het PrO College aan. Het hele schooljaar zijn de leerlingen met hun mentor aan de slag met de diverse onderdelen van On Stage, waarvan het Beroepenfeest en de Doe Dagen het meest zichtbaar zijn.

Iedje Heere, rector van het Merletcollege en trotse penvoerder van het project: “Intussen is voor het Beroepenfeest een prachtige nieuwe locatie gevonden. Op 16 maart 2023 ontvangen we de leerlingen met applaus op de rode loper bij Pica Mare in Gennep”.

De leerlingen gaan daar in gesprek met hun favoriete beroepsbeoefenaars uit allerlei branches. Ter plekke worden “matches” gemaakt, afspraken voor een werkbezoek op de Doe Dagen, 28 en 30 maart. Ze lopen dan een dagdeel mee zodat ze kunnen ervaren wat het werk nu écht inhoudt.

Mieke Thijssen, bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Gennep: “De gemeente Gennep steunt On Stage van harte omdat het belangrijk is dat vmbo-leerlingen kunnen kennismaken met de vele leuke en interessante bedrijven en beroepen die we in de regio hebben”. “Daarnaast is het voor bedrijven een mooie kans om te laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn én om alvast de werknemers van de toekomst te ontmoeten”, vervolgt Mieke.

Ook de gemeente Land van Cuijk en gemeente Bergen zijn ambassadeur van On Stage.

Aanmelden
Intussen is de werving van ruim 250 beroepsbeoefenaren in volle gang. Doe ook mee en deel de passie voor je vak! Van kapper tot journalist, van hondentrimmer tot verkoper, van architect tot vrachtwagenchauffeur en alles daartussen. Alle beroepen zijn welkom! Want hoe weten jongeren wat ze allemaal kunnen worden, welke mogelijkheden er voor ze zijn als wij het ze niet laten zien?

Aanmelden kan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl, bedrijf en beroep zijn dan meteen zichtbaar. Of mail voor info naar mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl

Bron: Kliknieuws

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.