02-02-2023

Samenwerking Merletcollege en BillyBird

Een vergeten ijscowagen van vakantiepark BillyBird is het volgende project voor de leerlingen van Merletcollege Mill.

 

Na het succes van de foodtruck, die leerlingen bij het vak Dienstverlening en Producten (D&P) hebben gemaakt van een tuktuk, gaat het Merletcollege in Mill voor een volgend ‘opknapproject’. Hiervoor gaan ze samenwerken met vakantiepark BillyBird in Volkel. Het vakantiepark had een oude ijscowagen, die al jaren niet meer gebruikt werd, in een schuur staan. Deze is nu beschikbaar gesteld voor leerlingen van het Merletcollege in Mill.

Leerlingen gaan allereerst in groepjes een plan maken. Daarin zetten zij op papier hoe ze willen dat de wagen eruit gaat zien, welke kleuren ze gaan gebruiken, waarvoor de wagen gaat dienen, etc. Nadat de leerlingen een plan hebben gemaakt, kiezen medewerkers van BillyBird het beste plan uit. Twee klassen gaan samenwerken om het plan te realiseren en werken naar de uiteindelijke versie van de ijscowagen.

Elektro- installatiebedrijf Van Lanen B.V. in Mill sponsort zonnepanelen voor op het dakje van de ijscokar, waarmee de wagen zichzelf van elektriciteit kan voorzien. Daarnaast zal er wederom een beroep worden gedaan op andere lokale bedrijven. Deze bedrijven kunnen leerlingen ondersteunen en eventueel kunnen de leerlingen een dag of een paar dagen meelopen met het bedrijf. Dubbel voordeel; leerlingen doen praktijkervaring op en bedrijven hebben wellicht enthousiaste toekomstige arbeidskrachten over de vloer.

De bedoeling is dat aan het einde van het schooljaar een begin gemaakt is aan de uitvoering van het project. Volgens de planning zal de ijscowagen aan het einde van kalenderjaar 2023 klaar zijn.

Omdat het project de nodige bedrijven nodig heeft zijn de leerlingen op zoek naar bedrijven die hun hulp aanbieden. Denk daarbij aan; sponsoring van materialen, een autospuiterij, het product dat ze zullen aanbieden, etc.

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met de docent D&P, Mario van Wetten via m.vanwetten@merletcollege.nl

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.