01-06-2023

Tweetalig onderwijs krijgt Senior Certificaat

Het Merletcollege in Cuijk heeft een mijlpaal bereikt met de toekenning van het TTO Senior Certificaat, na meer dan tien jaar toewijding aan het Tweetalig Onderwijs.

Deze innovatieve onderwijsvorm biedt leerlingen meer dan 50% van hun lessen in het Engels, waaronder vakken als Geography in plaats van Aardrijkskunde en Global Citizenship om wereldburgerschap te bevorderen. De leerlingen krijgen ook de kans om deel te nemen aan boeiende extra activiteiten, zoals theaterworkshops en reizen, waarbij ze regelmatig in contact komen met native speakers.

In 2018 ontving het Merletcollege al het TTO Junior Certificaat voor de onderbouw (klas 1 t/m 3) na een succesvolle visitatie. Vanaf het begin was het doel om een 6-jarig TTO-programma aan te bieden en het felbegeerde TTO Senior Certificaat te behalen.

Onlangs werd de school opnieuw gevisiteerd door een commissie van vijf TTO-experts. Tijdens deze intensieve dag werden lessen bijgewoond en werden er gesprekken gevoerd met leerlingen, docenten en de directie. De visitatiecommissie was vol lof over het Merletcollege, waarbij ze de school omschreven als een "inspirerende leeromgeving" en de "authentieke en collegiale sfeer binnen het gedreven TTO-team" prezen. Het felbegeerde certificaat werd op dinsdag 30 mei uitgereikt aan mevrouw Wap Broes, de coördinator TTO van het Merletcollege, door Nuffic.

Het Merletcollege in Cuijk zal de komende jaren blijven bouwen aan een sterk TTO-programma voor zowel vwo- als havo-leerlingen.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.