• Houd je van sporten dan zit je goed op het Merlet in Mill.

  Sport

  Keuzesport

  In de onderbouw basis- en kaderberoepsgericht kan je kiezen voor 2 uur extra gymnastiek. Wij noemen dat keuzesport. Zit je in de kader/mavo klas dan is deze mogelijkheid er ook maar niet gedurende het hele schooljaar. Doe je mavo/havo dan gaat al je tijd op aan theorielessen. Helaas zit er dan geen extra sport in. Natuurlijk wel de gewone gymlessen.

  Sport Veiligheid en Recreatie

  In het derde leerjaar basis en kaderberoepsgericht moet je een beroepsgericht vak kiezen. Naast Techniek en Zorg en Welzijn kan je bij ons ook kiezen voor Sport Veiligheid en Recreatie. Naast een uitgebreid sportprogramma leer je van alles over geüniformeerde beroepen, weet je wat er allemaal bij komt kijken als je een evenement moet organiseren en maak je kennis met eerste hulp bij ongelukken. Met deze richting kan je gemakkelijk doorstromen naar het MBO beveiliging, recreatie of sport en bewegen.

   

  LO2

  In leerjaar 3 en 4 van de mavo kan je kiezen voor het examenvak LO2. Het vak Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2) is een praktisch vak waarbij je de nodige kennis en vaardigheden leert rondom het bewegen. Je bent gemotiveerd om veel te bewegen en om veel over bewegen te leren. Het vak LO2 wordt gegeven in de bovenbouw en is keuze-examenvak voor MAVO4.

  Wat doen we bij LO2?

  1. Bewegen Het vergroten van je eigen vaardigheid in verschillende spelen, turnactiviteiten, atletiekonderdelen, zelfverdedigingsonderdelen en dansactiviteiten.
  2. Bewegen & regelen Hierbij gaat het om het vervullen van verschillende taken, zoals: scheidsrechter, coach, spelleider en toernooi- of wedstrijdorganisator. Je moet bewegingssituaties op gang brengen, op gang houden, bewaken, beoordelen, aanpassen en organiseren.
  3. Bewegen & gezondheid & samenleving Hierbij leer je de achtergronden van sport en bewegen. Bijvoorbeeld de relatie tussen bewegen en gezondheid, het opzetten van een trainingsprogramma en kennis over eerste hulp bij sportongelukken. Je hoeft geen topsporter te zijn, maar je moet uiteraard wel over bepaalde vaardigheden beschikken. Je bent sociaal ingesteld, je wilt je verdiepen in de sporten die je al kent en je verbreden in de nog onbekende sporten. Je leert hoe je leiding moet geven en hoe je sportdagen moet organiseren. Ook leer je om voor een groep te staan en hoe je goed met elkaar moet samenwerken om als groep iets te demonstreren.

  Wat kan je met het eindexamenvak LO2 na de MAVO?

  Aangezien je bij LO2 veel met elkaar moet samenwerken en dat dus goed leert, zijn alle sociale beroepen/opleidingen een goede aansluiting op het vak LO2. Tevens sluiten veel beroepen/ opleidingen waarbij het gaat om organisatie en leiding geven goed aan bij het vak. Uiteraard ook alle opleidingen die met sport te maken hebben, bijvoorbeeld CIOS of sport & bewegen bij een ROC.

  Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.