Telefoonbeleid

 

Met ingang van 1 januari 2024 is er een wettelijke maatregel van kracht, die inhoudt dat leerlingen in de klas geen gebruik mogen maken van mobiele telefoons.

De reden daarvoor is dat leerlingen teveel worden afgeleid van de les door hun telefoon en daardoor slechter presteren. Scholen moeten hier zelf afspraken over maken met medewerkers, ouders en leerlingen zodat iedereen op school weet wat wel en niet mag.

Om onderbouwd en zorgvuldig een uitspraak te doen over wat nu voor ons (medewerkers, ouders en leerlingen) het beste beleid is heeft Merletcollege een onderzoek uitgevoerd. Op basis hiervan hebben we besloten om ons huidige beleid voorlopig te handhaven. Het komend half jaar zullen we ons beleid evalueren en verder optimaliseren. Daarbij nemen we de ervaringen van andere scholen mee.

Wat betekent dit?

Maatregelen: Smartphone en laptop/chromebook gebruik in de klas:

  1. Alle leerlingen zetten hun smartphone UIT voordat ze het lokaal binnenkomen.
  2. Tijdens de lessen is de smartphone in de telefoontas. Leerlingen kunnen er ook voor kiezen om de smartphone in hun kluisje te leggen.
  3. De laptop/chromebook bevindt zich in de tas van de leerling.
  4. Op verzoek van de docent kan gebruik gemaakt worden van de smartphones, andere devices, laptop/chromebook voor educatieve doeleinden.

Maatwerk:

Leerlingen die hun smartphone nodig hebben vanwege medische redenen, mogen hun telefoon bij zich houden. Leerlingen voor wie dit geldt krijgen een kaart daarvoor.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.