STARTEN IN DE BRUGKLAS | Mill

Beste leerlingen,

Welkom op onze school! Leuk dat je ervoor gekozen hebt om de komende jaren leerling van het Merletcollege in Mill te zijn. We zullen ons best doen je zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij ons. Dat begint eigenlijk op de kennismakingsmiddag al, nu je ziet wie er bij je in de klas komt en wie je mentor/coach is.  Je weet toch dat die mentor/coach voor jou erg belangrijk is hè? Voor alles wat je wilt weten, kun je bij je mentor/coach terecht. Vooral in het begin is dat goed om te weten. Deze informatiepagina is niet alleen voor jou, maar ook voor jouw ouders. Hier staat namelijk wat je moet kopen voordat het nieuwe schooljaar begint, wanneer je de eerste dagen op school moet komen, welke gymkleding je nodig hebt en hoe je aan je boeken komt, en meer van dat soort praktische zaken die zowel voor jou als voor jouw ouders handig zijn om te weten.

Zo kom je dinsdag 29 augustus goed voorbereid op school!

 

Met vriendelijke groet,

Jacob Gommers, adjunct-directeur Merletcollege Mill

Schoolgids

De meeste informatie is te vinden in onze schoolgids. Denk aan informatie over kluisjes, leerlingenpasjes, toestemming beeldmateriaal, schoolfotograaf e.d.

Klik hier voor de schoolgids!

 

Alle aanvullende informatie is op deze pagina te vinden.

Wie is wie?

Schoolleiding
Jacob Gommers | Adjunct-directeur 
j.gommers@merletcollege.nl

Irene Smits | Ondersteuning locatiemanagement
i.smits@merletcollege.nl 

Coördinator
Wouter van Ras | Coördinator leerlingzaken 
w.vanras@merletcollege.nl

 

 

Mentoren/coaches brugklassen

mo1a

Maarten Rongen

mo1b

Lenny Arts & Linda van de Kerkhof

Belangrijke data in de eerste periode

 • Donderdag 24 augustus 11.00 uur: rondleiding voor leerlingen die het moeilijk vinden om naar een nieuwe school te gaan. (Aanmelden via mentor.)
 • Dinsdag 29 augustus t/m vrijdag 1 september introductieprogramma leerjaar 1.
 • De eerste gezamenlijke ouderavond hebben wij gepland op woensdag 20 september om 19.00 uur (vierde lesweek).

Wat moet je downloaden op je mobiel?

Wat heb je nodig voor de lessen beginnen?

 • Etui met pennen, gum, potlood, puntenslijper, passer, geodriehoek en schaartje
 • Groot ruitjesschrift voor wiskunde (1x1 cm)
 • Casio wetenschappelijke (scientific) rekenmachine (max. € 15)
 • Minimaal vijf schriften en wat snelhechters
 • (Prisma) woordenboek Nederlands
  Indien er thuis nog geen woordenboek Nederlands aanwezig is.
 • Gymkleding: wit shirt, zwarte korte broek en schoenen (geen zwarte zool)
 • Niet verplicht, maar wel heel handig: een duidelijke agenda
 • Bieblidmaatschap
  Het is wenselijk dat leerlingen van het Merletcollege lid zijn van de bibliotheek in de plaats waar zij wonen. Dit is tot 18 jaar gratis.
 • Stevige boekentas/rugtas

Boeken bestellen 

Op deze pagina vind je de bestelinformatie van Iddink, het bedrijf dat de schoolboeken levert. Je hebt je Magistercode en de schoolcode van Iddink nodig om de boeken te bestellen. Hier vind je ook tips voor het aanschaffen van een school(boeken)tas.

Boeken bestellen

 

Laptop bestellen

Op deze pagina vind je de bestelinformatie van the Rentcompany, het bedrijf waarbij  je een laptop voor school kunt bestellen.

Laptop bestellen

 

Abonnement Bibliotheek

Het Merletcollege werkt samen met de Bibliotheek BiblioPlus. Bij de bibliotheek leen je tot je 18e alle leesboeken die je wilt, maar ook e-books en luisterboeken zijn helemaal gratis. Er zit altijd een bibliotheek bij jou in de buurt! Hier kun je naast een boek lenen ook rustig je huiswerk maken. Het is belangrijk dat je lid bent van de bibliotheek als je naar de middelbare school gaat dus check bij je ouders of je al (gratis) lid bent. Ben je dit nog niet? Laat je ouders je dan gratis inschrijven voor een lidmaatschap bij de bibliotheek via www.biblioplus.nl/jeugdlid. Mocht het niet lukken om je aan te melden, je mag altijd met je ouders langskomen en dan helpen ze je graag verder. Daarna krijg je een bericht om je eigen pasje op te komen halen bij de bibliotheek! Tot dan!

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.